O meni

Sem Matej Zaplotnik, diplomirani socialni pedagog. Od leta 2008 delam v Stanovanjski skupini Postojna. Pri delu z mladosntiki sem prepoznal, da ima zelo veliko mladostnikov s težavami na področju vedneja in čustvovanja za seboj izkušnjo ločitve staršev. Ta ugotovitev je bila povod za mojo začetni entuziazem raziskovanja in dela na področju ločitve staršev.

Zaradi velikega pomanjkanja podpore, usmeritev in pomoči družinam v procesu ločitve staršev sem se odločil, da svoje delo in energijo usmerim v iskanje rešitev na področju.

Moj cilj dela na tem področju je jasen – pomoč čim večjemu številu staršev in njihovim otrokom, da se slednji 5, 10 ali celo več let po ločitvi ne bodo soočali s tako močnimi čustvenimi in vedenjskimi težavami, da bi bila potrebna namestitev tega mladostnika v stanovanjsko skupino ali vzgojni zavod.

Od leta 2014 tako v sklopu Centra MIT aktivno razvijam moje znanje, delo in kompetence na področju ločitve staršev. Svoje delo in poslanstvo na tem področju vidim predvsem kot preventivo na področju zgodnjega preprečevanja kasnejših čustvenih in vedenjskih težav mladostnikov.