Pozdravljeni!

Pomlad se je končala, s tem pa prihaja poletje. Čas počitnic, čas za naše družine in čas za razmislek, kako naprej in kaj novega doprinesti sebi in družbi v novem po-dopustniškem obdobju.

Trenutno sem sicer malo bolj v »javnem mirovanju«, kar pomeni, da izgleda, kot da sem malo zaspal na mojem področju. Resnica je ravno nasprotna. Veliko stvari pred poletjem zaključujem, kar nekaj svežega pa že pripravljam za jesen. Pa da vas malo obvestim o trenutnem dogajanju v Centru MIT:

Zaključujem z raziskovalnim projektom z naslovom Vse se začne v družini, katerega izvajam v sodelovanju s Fakulteto za uporabne družbene študije. Trenutno smo v zaključni fazi zbiranja in vnašanja podatkov zbranih anket. Sledi pa še analiza, interpretacija verjetno pa tudi kakšen strokovni članek in predavanje na to temo.

  • Verjetno ste mnogi opazili, da je čas že zdavnaj povozil mojo spletno stran. Tako da sem v fazi prenove spletne strani in vas bo kmalu na internetu pričakala nova, osvežena spletna stran z izpopolnjeno vsebino in ažurnimi informacijami.
  • V sodelovanju z društvom DOOR in eno izmed založb smo v zaključni fazi izdaje knjige. Vsebina z naslovom »Največja korist otroka po ločitvi staršev« bo kmalu poleg izdaje v strokovni reviji ugledala luč sveta tudi kot monografija. Kar pomeni, da bom po vseh prevodih in urejanjih končno postal tudi samostojni avtor kratke, a vsebinsko in družbeno izredno pomembne publikacije.
  • Pripravljam tudi sklop predavanj, katere načrtujem za jeseni. Upam, da uspem vse stvari pripraviti nekje do septembra, da potem lahko vam staršem ponudim nove, sveže in zanimive vsebine, ki vam bodo lahko v pomoč pri vaših družinskih zadevah. Naj razkrijem le en drobec s priprav na ta predavanja – k sodelovanju bom povabil še 3 druge slovenske strokovnjake, ki so vodilni na svojem področju in katerih delovanje je na različne načine povezano s področjem ločitve staršev.
  • Na koncu pa še kamenček v mojem trenutnem delovnem mozaiku – ko naredim še kaj za dno moje duše, prevajam in urejam dokumentacijo ter drugo podporno gradivo programa Family Bridges – programa za težko odtujene otroke in njihove starše. Upam, da mi nekje v roku dveh let uspe pripraviti, prevesti, urediti in uskladiti s slovenskim sistemom celoten koncept tega programa.

Toliko na kratko z moje strani. Želim vam uspešen zaključek šolskega leta z vašimi najdražjimi in skrbno načrtovanje počitnic.

Pred odhodom na dopust pa se vam zagotovo še kratko javim, ko »zaprem« katero od trenutno odprtih področij mojega dela.

 

Matej

0 komentarjev

Napiši komentar


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja